Banner-top

 

Uilenwandeling

Uilenwandeling 

Wandelen in de donkerte van het bos, dansende schijnsels van zaklantaarns op de zandpaden, gefluister,  met af en toe een ingehouden lach: Het is vrijdagavond 27 januari en we zijn op zoek naar de zingende bosuilen op de Pannenhoef. En dan ook nog ’s avonds met een speciale vergunning van Brabants Landschap!

De weg naar de parkeerplaats in het donker was al spannend met zijn diepe kuilen en hobbels. En nadat we met behulp van wat zaklantaarnlicht ontdekten wie er allemaal gearriveerd waren, vertelde Paul Mennema, onze uilenexpert, het e.e.a. over deze mooie dieren.

Tijdens het wandelen werd er scherp geluisterd om uilengeluiden te ontdekken. Soms tevergeefs, maar vaak ook met succes hebben we mogen genieten van het gezang van de heren en dames uilen. Verbazingwekkend hoe dat geluid verschilt van elkaar.

Halverwege onze expeditie hebben we ons tijdens een korte pauze nog verwarmd aan een toepasselijk Sprundelérke, zodat we de reis weer verkwikt konden vervolgen. Wat een gezellige wandeling én leuke, leerzame ervaring! Dank aan Paul Mennema voor het regelen en de interessante informatie. Ook dank aan het Brabants Landschap voor het verstrekken van de vergunning zodat deze uitzonderlijke tocht mogelijk werd.