Banner-top

 

Vogelmiddag Jeugdwerkgroep

VogelmiddagOp 11 februari was het zover; de aftrap van de eerste activiteit van de nieuwe Jeugdwerkgroep. We hadden niet durven dromen dat de opkomst zo groot zou zijn voor deze eerste activiteit in nieuwe vorm!

“Nieuw” is eigenlijk niet helemaal goed gezegd, want ook Ron en Jan waren er als vanouds weer bij. Samen met een paar van de nieuwe leden van de werkgroep gingen zij er weer tegen aan. Maar liefst 20 kinderen klopten om 13.00 uur aan bij het verenigingsgebouw.

Jan liet de kinderen zien dat je met simpel frituurvet heel makkelijk vetbollen kunt maken. Alles wat je nodig hebt is een papieren beker, hard frituurvet uit de supermarkt en vogelzaad dat je er doorheen kunt roeren als het vet is gesmolten. O ja en vergeet er geen ijzerdraadje in te doen zodat je het bolletje kunt ophangen als het vet is gestold en ook het papieren bekertje moet verwijderd worden.

Ron nam de kinderen mee naar het museum en vertelde ze over de dieren. Samen met Paul verzorgde hij ook het uilenballen pluizen. Dit was een succesnummer. Soms is het aanzien van de braakbal even reden voor wat minder enthousiasme. Maar als er dan eenmaal een satéprikker in de bal is gestoken en de eerste schatten zijn gevonden, zijn de reserves helemaal verdwenen. Allerlei botjes en schedeltjes van knaagdieren werden gevonden. Een jongetje hield blij zijn ‘jackpot’ omhoog; een complete schedel van een woelmuisje! Ook werden er complete kaakjes met tandjes gevonden. Ron en Paul gaven uitleg over welke botjes bij welke dieren horen.

A.s. 4 maart gaan we naar de Westpolderplas om de oeverzwaluwenwand weer gereed te maken. We starten om 9.30 uur op de parkeerplaats bij de Westpolderplas! En dat is belangrijk want de vogeltjes maken hun nestje in zand en leem aan de rand van het water en die plekjes zijn er niet veel meer. Hoe mooi zou het zijn als de vogeltjes na hun lange reis uit Afrika in de wand kunnen gaan nestelen. Dan zien we ze in het voorjaar en zomer weer over het water van de Westpolderplas scheren op zoek naar insectjes. Vergeet je niet aan te melden via het inschrijvingsformulier op de site!

Een overzicht van alle jeugdactiviteiten vind je op de website