Banner-top

 

Helpers gezocht!

Helpers gezochtAl een paar keer hebben we iets verteld over het monitoren van slachtoffers (vogels en vleermuizen) bij de windturbines aan de Groene Dijk.
Momenteel zijn we bijna aan het einde van de wintermonitoringperiode, maar het voorjaar is al in zicht! Van begin maart tot half mei lopen we twee keer per week een ronde langs de windmolens.

Helaas hebben een paar leden van het team af moeten zeggen, dus zijn we op zoek naar uitbreiding.
Eigenlijk hoef je helemaal niets van vogels of vleermuizen te weten om mee te kunnen doen. Er is altijd wel iemand bij die kan vertellen wat voor vogel er gevonden is en anders kan determinatie ook altijd nog achteraf gebeuren.
Een scherp oog is veel meer waard!
En, omdat een flink deel van het zoekgebied akkerland is, moet je wel een beetje goed ter been zijn. Er lopen geen wandelpaden door de akkers!

De rondes worden op dinsdag- en vrijdagochtend gelopen en duren 2½ à 3 uur.

Help je ons?
Hoe meer helpers, hoe minder vaak iedereen aan de beurt is. Als we er twee vinden kom je maar hooguit drie keer aan de beurt.

Interesse of meer weten? Stuur een mailtje naar Harry Bode, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..