Banner-top

 

“Natuurbescherming vanuit je luie stoel”

(Werkgroep ruimtelijke ordening)

Opkomen voor de natuur begint eigenlijk heel eenvoudig bij het begin: erachter komen wat de plannen van gemeenten, bedrijfsleven of particulieren en/of aanvragen voor vergunningen inhouden en of dit een bedreiging voor de natuur in uw buurt zou kunnen zijn.

Leest u de krant en wilt u helpen vanuit uw 'luie stoel'?

LuieStoelWij zijn namelijk op zoek naar vrijwilligers die de gemeentelijke pagina in de bode willen uitpluizen op eventuele negatieve invloeden op onze spaarzame natuur. En zo ja, proberen zoveel mogelijk feiten daarvan te verzamelen, bijv. via internet.

De werkgroep Ruimtelijke Ordening kan daar dan verder mee aan de slag. Zij kijken met kennis en ervaring hoe zij, nu nog met beperkte menskracht, de stem van IVN kunnen laten horen. Daar hebben zij in het verleden al grote en kleine successen mee weten te boeken!

Dus mocht u uw nieuwsgierigheid willen inzetten en het wel leuk vinden om vooronderzoek te doen, geef u dan op als 'correspondent vrijwilliger' voor de werkgroep Ruimtelijke Ordening.

We zijn namelijk (dringend) op zoek naar mensen die mee willen helpen. Beschik je over vrije tijd en ben je geïnteresseerd in onderzoeken en weerleggen van (overheids-) plannen die de natuur zouden kunnen schaden, dan willen we graag met je in contact komen.

Vooral in de gemeenten Halderberge en Moerdijk zoeken wij vrijwilligers voor deze werkgroep.

Stuur een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met je op. Graag tot snel!