Banner-top

 

IVN wint prijs

Prijs

Geweldig mooi nieuws voor IVN Natuureducatie! Wij hebben de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds 2021 gewonnen. Dit mede dankzij jullie enthousiaste en waardevolle inzet! Een mooie erkenning dat IVN écht het verschil maakt.

Onlangs werd IVN-directeur Jelle de Jong verrast door directeur Cathelijne Broers van het Prins Bernhard Cultuurfonds tijdens een live interview op NOS Radio 1. Volgens de jury die de prijs uitreikt heeft IVN in coronatijd, waarin de natuur voor veel mensen een belangrijke positie innam, haar meerwaarde bewezen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van €150.000,- De prijs zal op 16 november tijdens een feestelijke ceremonie officieel worden uitgereikt.

De adviescommissie Natuur van het Cultuurfonds licht de keuze voor IVN als volgt toe. ‘Als de afgelopen tijd iets duidelijk is geworden, dan is het wel hoe belangrijk natuur voor ons is. Want voor veel mensen was een wandeling door het bos of de duinen, langs het strand of door de polder, het enige uitje dat er nog was. Voor veel mensen biedt een groene leefomgeving troost, rust, inspiratie en gezondheid. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die ziek zijn, sneller herstellen als ze regelmatig in een groene omgeving zijn. IVN speelt hierbij een enorm belangrijke rol.’

‘Een grote eer en een terechte waardering voor het werk van alle IVN’ers’, aldus directeur Jelle de Jong. We zijn natuurlijk enorm trots op deze bijzondere oeuvreprijs. Dit sterkt ons in onze missie: jong en oud laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is!

Van harte gefeliciteerd allemaal!