Banner-top

 

Terugblik World Cleanup Day 2021

Op zaterdag 18 september was het weer World Cleanup Day 2021. IVN deed voor het 3e jaar hieraan mee om een bijdrage te leveren aan een schonere omgeving. 

SUPWorld Cleanup day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Elk jaar komen wereldwijd zo’n 20 miljoen vrijwilligers in actie om afval op te ruimen in straten, parken en buurten en rivieren. Er waren in heel Etten-Leur opruimacties, van diverse clubs. In Etten-Leur bundelden IVN de krachten met serviceclub JCI Etten-Leur (jonge ondernemers) om World Cleanup Day bekender te maken in de gemeente. Dit deden we o.a. door sponsors bij de dag te betrekken (Life & Garden en Jumbo) en uitgiftepunten voor materiaal te organiseren zodat mensen ook spontaan konden meedoen met de actie.

WCD 2021

 

Namens IVN stonden we met een kraampje bij de Leurse Haven. Dit kraampje werd geleverd door de Jumbo aan de Geerkade, die ook voor wat lekkers voor alle deelnemers zorgde. Het kraampje werd bemand door 4 vrijwilligers, die zich van tevoren hadden opgegeven als ‘Vrijwilliger voor één dag’. Verschillende deelnemers kwamen hier hun materialen ophalen om op pad te gaan. En later de volle zakken inleveren. Gemeente Etten-Leur haalde na afloop al het vuilnis weer op en voerde het af bij de milieustraat.

Het gevonden afval bestond uit blikjes, flesjes, sigaretten, kauwgom, plastic, mondkapjes, pizzadozen en snoeppapiertjes. Al dit zwerfvuil beïnvloedt de leefbaarheid en de natuur. Het vervuilt de bodem en het water, en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Vanuit IVN hebben we een mooie bijdrage geleverd. Goed om te zien dat zoveel inwoners zich betrokken voelen bij hun omgeving en de natuur!