Banner-top

 

IVN Proeftuinen

proeftuingeneraties

 

In november 2021 is IVN de trotste winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds oeuvreprijs geworden. Een deel van het prijzengeld wordt besteed om komende winterseizoen (2022-2023) acht Proeftuinen, verspreid over Nederland, aan te leggen. En één van die acht tuinen kan bij ons in de buurt komen! Voor afdelingen die ook samen een Proeftuin willen aanleggen organiseert IVN online informatiesessies.

 

Wat is een Proeftuin?

Een Proeftuin is een stukje grond van een zorginstelling dat wordt omgetoverd tot een ecologisch verantwoorde omgeving met eetbare planten, struiken en bomen waarin je van alles kan proeven én ervaren.

Kinderen, ouderen en de buurt gaan samen aan de slag om de proeftuin aan te leggen en ze plukken er letterlijk samen de vruchten van. De proeftuin is educatief: bewoners, buurt en de kinderen worden uitgedaagd samen te leren over de planten en dieren in de tuin, samen de biodiversiteit te bevorderen en hun kennis over en weer te delen. De proeftuin staat voor een bredere maatschappelijke beweging dan alleen een eetbare tuin. De proeftuin wil als groene magneet voor de wijk fungeren waarbij niet alleen de buurt, kinderen, ouderen en andere organisaties in de wijk samen aan de slag gaan, maar waardoor ook steeds meer groene en sociale initiatieven in beweging komen.

Willen wij ook een Proeftuin?

Zeker wel! Daar hebben wij vrijwilligers voor nodig die deze kar als project willen trekken. Is dat iets voor jou?

In april organiseert IVN twee digitale informatiesessies voor enthousiaste vrijwilligers in groepsverband, die samen met zorginstellingen en scholen een proeftuin willen aanleggen.

  • 14 april, 19.00-20.30 uur
  • 20 april, 16.00-17.30 uur.

Heb je interesse om aan dit mooie project mee te doen, laat het ons dan weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..