Banner-top

 

Kennismaking Nell Scheepers

Hierbij wil ik me voorstellen als nieuw bestuurslid van het IVN.

Mijn naam is Nell Scheepers, geboren (1955) en getogen in West Brabant. Momenteel woon ik in het buitengebied van Hoeven. Sinds 1992 heb ik contact met verschillende ‘groene groepen’ die jaarlijks de uilenkasten (steenuil en kerkuil) op mijn erf controleren.Bij de jaarlijkse controle van de uilenkasten (2021) vroeg Paul aan mij of ik interesse had in een bestuursfunctie bij het IVN.  

Mijn belangstelling voor IVN-activiteiten is mij met de paplepel ingegeven. Opgegroeid op een boerderij (gemengd bedrijf) en op jonge leeftijd nauw betrokken bij de natuur. Ik leerde bij het onkruid wieden o.a. het verschil tussen melde, spurrie en varkensgras. Ook bij de geboorte van kalveren, veulens en biggen was ik graag aanwezig. Opa verzorgde de moestuin en ik mocht als eerste, de zoete worteltjes- ongewassen- proeven. In het geriefbos sprokkelde opa hout en leerde mij de vogels in het bos herkennen. Wratten op mijn vingers werden door hem behandeld met het schuim van eikenhout en waren snel daarna verdwenen. Ik genoot de vele verhalen en het ‘levend’ biologieonderwijs. 

Zo’n 25 jaar werkte ik in het basisonderwijs en wist daar kinderen te enthousiasmeren voor de levende natuur. Met behulp van opa’s verhalen en materiaal - van o.a. biologische werkkampen voor het onderwijs- leerde ik kinderen hun natuurlijke omgeving waarnemen. Later was ik werkzaam in het HBO-en voortgezet Onderwijs als onderwijskundig managementadviseur. Na een loopbaan van 44 jaar, bereikte ik in september 2021 mijn pensioengerechtigde leeftijd.

Door o.a. deelname aan de actiegroep 380KV Halderberge (2015) wist ik wat er in mijn regio speelde,  maakte contact met grondeigenaren, medestanders, IVN, natuurbeschermingsorganisaties en werkte nauw samen met de gemeente. Mede door een betrokken(zeer en deskundige) groep vrijwilligers is de actiegroep i.s.m. de gemeente erin geslaagd om het geplande tracé – door het open polderlandschap- te wijzigen en aan te sluiten op bestaande infrastructuur. Deze ervaring komt nu goed van pas bij de invoering van de nieuwe omgevingswet.

Als (algemeen) bestuurslid van het IVN wil ik een bijdrage leveren aan het betrekken en enthousiasmeren van zoveel mogelijk mensen voor de natuurlijke omgeving. Graag zet ik mijn ervaring en kennis op het gebied van communicatie (educatie) en verbinding in, om de natuur in de gemeenten Moerdijk, Etten-Leur en Halderberge  te verbeteren c.q. te behouden.

Ik zie er naar uit om kennis te maken!

 

Nell Scheepers