Banner-top

 

Kennismaking Mariëtte Zeedijk

Beste mensen,

Mariëtte

Vanaf 20 april mag ik de nieuwe voorzitter zijn van IVN Dintel- en Marklanden. Dat had ik niet voorzien toen ik zo'n zes jaar geleden voor het eerst een voet over de drempel zette van het verenigingsgebouw voor een rondleiding van ons bestuurslid Pim. We hadden net onze flat op zeshoog in Rotterdam verruild voor een huisje in Etten-Leur in een landelijk gebied; een beslissing waar we nooit spijt van hebben gehad.

Mijn zoon en ik namen al snel deel aan de jeugdactiviteiten op de zaterdagochtenden en al gauw vond ik mezelf terug met een schepnetje in de hand om een schoolklas te assisteren bij het waterproject. Van het een kwam het ander; de uilenwerkgroep, de jeugdwerkgroep, de communicatiewerkgroep. Tot corona kwam. Een aantal maanden geleden werd ik gevraagd of ik mee wilde draaien in het bestuur. Daar moest ik even over nadenken, want ik heb geen bestuurlijke ervaring of groene achtergrond qua werk of opleiding. Ik werk in de Geestelijke Gezondheidszorg en heb regelmatig een schrijfklus. Heel wat anders dus.

Wel heb ik veel interesse in alles wat met natuur en milieu te maken heeft en houd ik graag bij wat er speelt, zowel dichtbij als ver van huis. Ook was ik een periode coördinator van het vrijwilligersteam van het Wereld Natuur Fonds in Rotterdam.

De functie van voorzitter spreekt me aan. IVN Dintel- en Marklanden zit in de lift. Er gebeuren mooie dingen in de werkgroepen en er is veel expertise bij het bestuur en bij de groepen. Een mooie kans om iets bij te dragen en veel te leren. Bovendien verzekerde het bestuur mij dat een groen hart voldoende was en dat de bestuursleden mij op weg wilden helpen met informatie en advies.

Wat vind ik belangrijk bij het vervullen van de voorzitterstaak?
Ik wil graag samen met het bestuur de vereniging versterken door het vinden van nieuwe vrijwilligers voor de werkgroepen. Sommige werkgroepen draaien goed, maar andere groepen kunnen wel wat mensen en aandacht gebruiken. Het zou ook mooi zijn als er meer kruisbestuiving zou plaatsvinden tussen de groepen onderling.

Ik zie het verder als mijn taak om alle werkvelden en partijen in ons gebied met elkaar te verbinden zodat IVN, naast meer zichtbaar, een graag geziene en belangrijke gesprekspartner is bij alles wat er speelt in natuur- en milieuland.

Ik kijk uit naar de samenwerking met alle natuurliefhebbers en alle mensen die nog wel een duwtje kunnen gebruiken richting het groene denken. Heb je een vraag of een advies, ik hoor het graag.  Als bestuur kijken we dan wat we kunnen doen!

 

Mariëtte Zeedijk