Banner-top

 

Herstart Jeugdwerkgroep

Leuk nieuws delen is altijd fijn! En dit is zo’n mooi moment!

Foto Neeltje paddenstoelDe Jeugdwerkgroep start in februari weer met nieuwe activiteiten en nieuwe mensen! En Maika de Haan wil als nieuwe coördinator het voortouw nemen!
Welkom aan boord allemaal!
De naam ‘Jeugdwerkgroep’ vond het nieuwe team niet meer van deze tijd. Weten jullie een leuke nieuwe naam, email die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (nadat een nieuwe naam is gekozen krijgt de werkgroep een nieuw emailadres). Word jouw naam uitgekozen, dan ontvang je een leuke kleine natuurverrassing! Goed om te weten: de activiteiten zullen nu ook deels op zaterdagmiddag en zondag plaatsvinden.

Jan Nuijten en Ron Roelen hebben de kar van onze jeugdwerkgroep jarenlang getrokken. Tientallen keren organiseerden zij elke maand 1 of 2 activiteiten voor kinderen. Ze namen hen mee naar het strand, op zoek naar fossiele haaientanden of naar bodemdiertjes in de Leemput. Er werd geknutseld voor insecten, vogels en andere dieren of gewerkt aan de oeverzwaluwenwand. De lijst met gedane activiteiten is eindeloos! Ontzettend veel dank Ron en Jan!

Door omstandigheden lag de jeugdwerkgroep een deel van 2022 stil, maar dat zal in 2023 heel anders zijn! We vonden maar liefst 5 nieuwe enthousiaste vrijwilligers met hart voor kinderen én de natuur en stellen hen onderstaand graag aan je voor.

Jan en Ron blijven overigens betrokken en zullen af en toe ook meegaan met activiteiten, maar ze zijn blij dat de werkgroep wordt gevoed door nieuwe mensen, nieuwe ideeën en nieuwe energie.

Het bestuur heeft veel vertrouwen in de nieuwe én de oude club en wenst hun veel succes en veel plezier!

De eerstvolgende activiteit is op zaterdag 11 februari van 13.00 uur tot 16.00 uur. We gaan de vogels een handje helpen en maken vogelvoer. Ook kun je uilenballen pluizen en alles over uilen te weten komen want onze uilen-expert vertelt je er graag over. En als je zin hebt, kun je een rondje doen door het museum met opgezette dieren!

Op zaterdag 4 maart is het weer tijd om de wand van de Oeverzwaluwen bij de Westpolderplas te verversen met nieuw zand zodat de zwaluwen ook dit jaar hun weg weer weten te vinden naar Etten-Leur. Help je mee? Aansluitend kun je, als je zin hebt, een bezoek brengen aan het vogelrevalidatiecentrum.
We beginnen om 13.00 uur en zijn uiterlijk om 16.00 uur weer thuis.
Alle informatie over de activiteiten staat de pagina van de Jeugdwerkgroep.

Hierbij stelt Maika zichzelf voor:

Maika de Haan
Maika de Haan
Op de eerste plaats ben ik moeder van twee ondernemende natuurontdekkers van 5 en 8 jaar. Samen met mijn man en de jongens trekken wij graag de natuur in. Daarnaast werk ik als pedagogisch beleidsmedewerker en coach bij een groene kinderopvang. Daar kan ik mijn passie voor natuur en kinderen samenbrengen. Voor mijn werk kwam ik veel in contact met IVN en zodoende ben ik bij IVN Etten-Leur gekomen. Samen gaan we er een natuurrijk jaar van maken vol verwondering en ontdekking!

Hierbij nog een korte kennismaking met de andere leden van de werkgroep:

Paula Brans
Paula Brans

Paula is 31 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs en heeft de opleiding Kindercoach gevolgd en een opleiding tot Pedagogisch Natuurcoach afgerond en heeft haar eigen praktijk voor coaching.

Eugenie de Roij
Eugenie de Roij

Eugenie is tientallen jaren leerkracht geweest, beleidsmedewerker en directeur in het basisonderwijs. Ook zij heeft een opleiding tot Pedagogisch Natuurcoach afgerond. Eugenie heeft nu haar eigen praktijk voor coaching.

Jeanne Oomen
Jeanne is gepensioneerd kinderfysiotherapeut en runt projecten in India en Afrika waar zij en haar partner hun kennis delen. Ze is al jaren IVN-vrijwilliger en trekt er graag met schoolklassen op uit.

Monique Simon
Monique Simon

Monique is van huis uit hovenier. Opgegroeid op een Franse boerderij, heeft zij veel oog en hart voor de natuur en voor kinderen. Ze ontdekt, nu ze meer tijd heeft, allerlei leuke natuurinitiatieven in de omgeving zoals de ‘zeisgroep’ in Zundert.

Jan Nuijten
Jan Nuijten

Jan is sinds 1979 natuurgids voor IVN. Hij heeft altijd graag met kinderen gewerkt en is 36 jaar als leraar werkzaam geweest in het Speciaal Basisonderwijs. Nu werkt hij bij een educatieve uitgeverij in Etten-Leur. Naast vrijwilligerswerk bij IVN helpt Jan o.a. ook mee in de heemtuin in Rucphen.

Ron Roelen
Ron Roelen

Ron is gepensioneerd financieel manager en al vanaf de jaren tachtig bezig met natuurbeleving. Hij volgde o.a. een studie via de Open Universiteit en ook de natuurgidsenopleiding van het IVN. Vanaf 2000 is hij bestuurslid van onze vereniging en heeft hij zich met Jan Nuijten op de jeugdactiviteiten gericht.