Banner-top

 

 Hier vind je het actuele programma natuuractiviteiten voor iedereen.

Onze natuuractiviteiten zijn gratis voor onze leden en voor deelnemers van 12 jaar en jonger. Niet-leden, ouder dan 12 jaar, betalen een bijdrage van € 4,50 per persoon.

Bij iedere activiteit vind je een knop voor het inschrijfformulier.

Zondag 11 december 2022, Vogelexcursie

Groote Zonzeelse Polder

WintertalingenTussen Zevenbergschenhoek en Hoge en Lage Zwaluwe ligt het natuurgebied de Groote Zonzeelse Polder.
Het is een nat gebied dat wordt bezocht door overwinteraars. Alles wat zwemvliezen heeft zoals zwanen, diverse soorten ganzen en eenden kan je er aantreffen. Reigers zie je tegenwoordig in iedere polder, maar ze zijn hier wat talrijker. De blauwe kiekendief komt regelmatig langs om te zoeken naar prooi.

Het gebied is binnen een kwartiertje te bereiken en we gaan rond het middaguur weer naar huis. Voor de wandeling van ongeveer 5 kilometer is het aan te raden om waterdicht schoeisel mee te nemen. Neem voor de zekerheid ook wat te eten en drinken mee.

Gebied: Zonzeel
Duur: 4 - 5 uur
Vertrek: 08:30 uur
Verzamelplaats: parkeerterrein NS Station Zevenbergen

Schrijf in

Zaterdag 17 december 2022, Wandeling

Zijn de winter(vogel)gasten al op bezoek?

De BerkOp zoek naar wintergasten, doortrekkers en blijvers. Welke vogels voelen zich deze tijd van het jaar aangetrokken tot dit natte natuur/poldergebied?

De telescoop gaat mee en kan de diverse ganzensoorten, reigers, eenden etc. heel dichtbij halen. Als je nog nooit door een telescoop gekeken hebt ..... een verbluffende ervaring!

Waarschijnlijk zal het nat zijn. Laarzen zijn daarom een aanrader, evenals een verrekijker. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de Berk en gaan deze keer Strijpen in, aan de overkant van de weg.

We zijn na 1.5 à 2 uur weer terug.

 

Gebied: Strijpen - De Berk
Duur: 1,5 à 2 uur
Vertrek: 13:30 uur
Verzamelplaats: parkeerterrein De Berk

Parkeren bij natuurgebied de Berk aan Strijpenseweg. Vanaf de Zwartenbergse Molen ca. 250 meter richting Prinsenbeek, rechts van de weg (voordat de Haagsedijk naar links draait).

Schrijf in