Banner-top

 

Nieuwsbrief

Actuele artikelen uit de Nieuwsbrief van IVN Dintel- en Marklanden.

 

Uilenwandeling

Uilenwandeling 

Wandelen in de donkerte van het bos, dansende schijnsels van zaklantaarns op de zandpaden, gefluister,  met af en toe een ingehouden lach: Het is vrijdagavond 27 januari en we zijn op zoek naar de zingende bosuilen op de Pannenhoef. En dan ook nog ’s avonds met een speciale vergunning van Brabants Landschap!

De weg naar de parkeerplaats in het donker was al spannend met zijn diepe kuilen en hobbels. En nadat we met behulp van wat zaklantaarnlicht ontdekten wie er allemaal gearriveerd waren, vertelde Paul Mennema, onze uilenexpert, het e.e.a. over deze mooie dieren.

Vogelmiddag Jeugdwerkgroep

VogelmiddagOp 11 februari was het zover; de aftrap van de eerste activiteit van de nieuwe Jeugdwerkgroep. We hadden niet durven dromen dat de opkomst zo groot zou zijn voor deze eerste activiteit in nieuwe vorm!

“Nieuw” is eigenlijk niet helemaal goed gezegd, want ook Ron en Jan waren er als vanouds weer bij. Samen met een paar van de nieuwe leden van de werkgroep gingen zij er weer tegen aan. Maar liefst 20 kinderen klopten om 13.00 uur aan bij het verenigingsgebouw.